Η ΘΕΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ

Ακόμη ένα σπίτι έκλεισε στο Κάτω Κοπανάκι. Ένα καντηλάκι που ήταν κάθε βράδυ αναμμένο στην άκρη του χωριού μας, δεν θα μας φωτίζει πλέον. Η θεία Βασιλική Σταθοπούλου μας εγκατέλειψε σήμερα και πέρασε στην αιωνιότητα. Άφησε τον κόσμο μας και πέρασε στις αιώνιες μονές για να συναντήσει εκεί άλλους δικούς της ανθρώπους που έφυγαν νωρίτερα από εκείνη.

Ωστόσο στο δικό μας κόσμο άφησε τα ίχνη της με τα παιδιά, τον Τάσο και τον Χρήστο και τα εγγόνια που δημιούργησε. Τα οποία δεν την άφησαν ποτέ μόνη, χωρίς φροντίδα, χωρίς αγάπη. Παραδείγματα προς όλους μας για το ενδιαφέρον που πρέπει να δείχνουμε στους ανήμπορους γονείς μας.

Πάντα θα την θυμόμαστε στα ύστερα χρόνια της να ξεκινά κάθε πρωί από το σπίτι της με κατεύθυνση προς το καφενείο του μπάρμπα – Γιώργη και κατά την διαδρομή να μοιράζει χαμόγελα και λίγες καλές κουβέντες στους συγχωριανούς που συναντούσε στην διαδρομή της και να ρωτά με ενδιαφέρον όσους από εμάς αφήσαμε το χωριό μας και εγκατασταθήκαμε στις πόλεις για τους δικούς μας ανθρώπους, για την οικογένειά μας, για τις μέρες που θα παραμείνουμε στην πέρα ρούγα, με την ελπίδα ότι θα είναι αρκετές.

Θεία Βασιλική, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει και εμείς σου υποσχόμαστε ότι θα διατηρήσουμε ζωντανή την ρούγα, όπου έζησες σε όλη την ζωή σου, τη ρούγα που αγάπησες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *