ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΑ ΣΤΟ ΚΟΠΑΝΑΚΙ

Στο έλεος των αγριογούρουνων είναι η ευρύτερη περιοχή του Κοπανακίου, καθώς οι επιδρομές είναι πλέον συχνές και καταστροφικές για τιςκαλλιέργειές τους. Οι ζημιές που διαπιστώνουν καθημερινά στα κτήματά τους είναι πολλές και πλέον υπάρχει έντονος φόβος για το τι θα γίνει όταν ξεκινήσει η ελαιοσυγκομιδή και στα κτήματα θα υπάρχουν τα σακιά με τις ελιές.
Το φαινόμενο με τις επιδρομές των αγριογούρουνων έχει ενταθεί από πέρυσι και πλέον έχει γίνει μάστιγα, όπως μας είπαν παραγωγοί της περιοχής. Το καλοκαίρι που μας πέρασε στο χωριό Πολυθέα έντονο πρόβλημα είχαν οι συκοπαραγωγοί, οι οποίοι αναγκάστηκαν να βάλουν κανονάκια για να τα εκφοβίζουν, ενώ την περίοδο αυτή ζημιές έχουν σημειωθεί σχεδόν σε όλα τα αμπέλια της περιοχής – μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις είναι τόσο μεγάλες που παραγωγοί δεν πήγαν καν να τρυγήσουν. Η δράση τους όμως δεν σταματά εδώ, καθώς δεν έχουν γλυτώσει κήποι και χωράφια με κηπευτικά, ακόμη και τριφύλλια, αφού οι επιδρομές γίνονται από αγέλες 15 ως και 40 αγριογούρουνων.
Οι κάτοικοι τονίζουν ότι πρέπει να γίνει κάτι γρήγορα αφού δεν μπορούν να προστατεύσουν τις καλλιέργειες και το εισόδημά τους.
Πρόσφατα το πρόβλημα αυτό κοινοποίησε και στο Δασαρχείο Κυπαρισσίας ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης ζητώντας να ληφθούν κάποια μέτρα. Ερωτηθείς για το ζήτημα αυτό μας είπε: «Είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί όλη την Δημοτική Ενότητα Αετού. Αγριογούρουνα υπάρχουν πάρα πολλά, κινούνται κατά αγέλες και όπου πέσουν προκαλούν καταστροφή. Κίνδυνος πλέον θα υπάρχει και με την ελαιοσυγκομιδή αφού οι παραγωγοί αφήνουν τον καρπό σε σακιά στα χωράφια τους οπότε δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει. Απευθυνθήκαμε στο Δασαρχείο και στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ώστε να προκληθεί μια σύσκεψη, να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που είναι σοβαρό. Το πρόβλημα έχει ξεκινήσει από τότε που κάηκε το Μαίναλο, τα αγριογούρουνα αυτά κατέβηκαν όλα προς τα κάτω και έχουν πολλαπλασιαστεί με γεωμετρική πρόοδο».

Πηγή: Ελευθερία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *