ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Κ. ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2009

Πρόσφατα έγινε διάνοιξη του δρόμου από το Κ. Κοπανάκι μέχρι τον Άγιο Δημήτριο και από την Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη μέχρι τον προαναφερθέντα δρόμο.

Οι δρόμοι αυτοί θα εξυπηρετήσουν τους διαμένοντες και επισκεπτόμενους το Κοπανάκι, θα δώσουν μεγαλύτερη αξία στους παρόδιους αγρούς, θα χρησιμεύσουν ως αντιπυρικές ζώνες και θα διευκολύνουν τα πυροσβεστικά οχήματα αν, ό μη γένοιτο, χρειασθεί να σβήσουν τυχόν πυρκαγιά.

Η διάνοιξη έγινε από τον Δήμο Αετού ύστερα από αίτημα της Α.Ε. ΛΙΘΕΡΟΣ και με την ευγενική χορηγία των συμπατριωτών μας Νικολάου και Άννας Ρήγα, Γεωργίας Ρήγα, Αθανασίου Κώνστα, Γιώργου Φιλντίση, οι οποίοι παρεχώρησαν μέρος από τα χωράφια τους για την διεύρυνση των υπαρχόντων μονοπατιών.

Μετά την δημοσίευση θα μας δοθεί έτσι η δυνατότητα να εκφράσουμε δημοσίως τις ευχαριστίες μας προς τον Δήμαρχο και τα προαναφερθέντα πρόσωπα.

Επίσης, εκτιμούμε ιδιαίτερα την υποστήριξη του kopanakinews σχετικά με το αίτημα της εταιρείας ΛΙΘΕΡΟΣ να χαρακτηριστεί το Κάτω Κοπανάκι ως οικισμός προϋφιστάμενος του 1923, για να καταστεί δυνατή η οικοδόμηση των «οικοπέδων» που βρίσκονται μέσα στον υφιστάμενο πολεοδομικό ιστό, τα οποία σήμερα δεν είναι εφικτό να οικοδομηθούν. Θα καταστεί επίσης εφικτή η ανακαίνιση και επέκταση των υπαρχουσών οικιών, ούτως ώστε να κατοικηθούν και αυτές, έστω κατά τα Σαββατοκύριακα και κατά τις μέρες των διακοπών.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, μία τέτοια ενέργεια θα αναζωογονήσει την ανοικοδόμηση στο χωριό μας, η οποία θα τονώσει τις επαγγελματικές δραστηριότητες στην περιοχή μας και θα καταπολεμήσει την ανεργία.

Με εκτίμηση

Α. Τζαβέλλας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *