ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙΑΣ

Τριφυλία

ImageΗ διαμόρφωση του προεκλογικού σκηνικού

 Πενήντα δύο μέρες πριν από τις εκλογές και το σκηνικό στην Τριφυλία τείνει να διαμορφωθεί… Τέσσερις υποψηφιότητες έχουν ανακοινωθεί. Κώστας Κόλλιας από τα Φιλιατρά με τη Ν.Δ., Σαράντος Κουκούμης από την Κυπαρισσία με το ΚΚΕ, Δημήτρης Σωτηρόπουλος από τα Φιλιατρά με το ΠΑΣΟΚ και Παναγιώτης Τσίγγανος από την Κυπαρισσία, ανεξάρτητος.

 Στα επιτελεία των συνδυασμών επικρατεί οργασμός συσκέψεων, επαφών, διαβουλεύσεων και επισκέψεων για την κατάρτιση αξιόλογων και αξιόμαχων ψηφοδελτίων και στο τελευταίο διαμέρισμα του νέου Δήμου Τριφυλίας, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που θα επιλεγούν, καθώς και στους υποψηφίους των Συμβουλίων των Κοινοτικών Διαμερισμάτων Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, οι οποίοι και θα αποτελούν τη «μόστρα» και παράλληλα την ομάδα κρούσης του κάθε συνδυασμού.

 Δυναμική Τσίγγανου

 Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Παναγιώτη Τσίγγανου σημειώθηκε μια ευρύτερη συσπείρωση δυνάμεων, πέραν του σκληρού πυρήνα των πολιτικών φίλων και ψηφοφόρων που διαθέτει, που διαρκώς αυξάνει, σε βαθμό που στους Δήμους Κυπαρισσίας, Αυλώνος, Αετού και την Κοινότητα Τριπύλης να συγκεντρώνει το σύνολο σχεδόν των προτιμήσεων, εκτός από τους σκληρούς «κομματικούς» ψηφοφόρους. Στα Φιλιατρά, με σταθερό βηματισμό και σοβαρές προσεγγίσεις, κερδίζει ολοένα και περισσότερους φίλους, ενώ στα γύρω χωριά η υποψηφιότητά του τυγχάνει της αποδοχής των κατοίκων. Στους, δε, Γαργαλιάνους έχει αρκετούς φίλους που τον στηρίζουν.

 Συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ ο στόχος για Σωτηρόπουλο

 Μετά την αποδοχή της πρότασης υποψηφιότητας των «τεσσάρων» πράσινων αυτοδιοικητικών της Τριφυλίας, ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος προσπαθεί με τη στήριξη και των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ γύρω από την υποψηφιότητά του. Στα Φιλιατρά δείχνει να συγκεντρώνει προτιμήσεις «πράσινων» ψηφοφόρων, υπάρχει όμως και ένας σκληρός πυρήνας του ΠΑΣΟΚ που σε καμία περίπτωση δε θα «συμπαραταχθεί» μαζί του… Σε Αυλώνα, Αετό και Τριπύλα έχουν ταχθεί στο πλευρό του αυτοδιοικητικοί του ΠΑΣΟΚ, αλλά θα πρέπει να «περάσει» η υποψηφιότητα και στον απλό ψηφοφόρο που θα επιθυμούσε άλλον υποψήφιο. Στην Κυπαρισσία, το τοπίο είναι θολό, αφού μπορεί ο Θανάσης Πετρόπουλος να πρότεινε την υποψηφιότητά του, αλλά είναι άγνωστο τι θα πράξουν οι ψηφοφόροι, μετά τα όσα προηγήθηκαν με τον άκρατο τοπικισμό και εγωκεντρισμό που επέδειξαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τα Φιλιατρά. Στους Γαργαλιάνους, το κλίμα είναι, για την ώρα τουλάχιστον, αρνητικό, αφού ουδείς έχει ξεχάσει ότι ο κ. Σωτηρόπουλος αντιτάχθηκε σφόδρα στη δημιουργία δεύτερου Δήμου στην Τριφυλία, όπως ζητούσαν οι τοπικές κοινωνίες.

 Προβληματισμός για Κόλλια

 Μπορεί η στήριξη από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποτελέσει από μόνη της στοιχείο για την προώθηση και ανάδειξη μιας υποψηφιότητας; Αυτό το ερωτηματικό φέρεται να επικρατεί στο συνδυασμό του Κώστα Κόλλια, βλέποντας γαλάζια στελέχη το ένα μετά το άλλο να στηρίζουν ανοιχτά και δυνατά την υποψηφιότητα Τσίγγανου. Στα Φιλιατρά, όπως θα ήταν αναμενόμενο, οι γαλάζιοι ψηφοφόροι δείχνουν να προτιμούν την υποψηφιότητά του, όχι στο σύνολό τους, ωστόσο. Σε Κυπαρισσία, Αυλώνα, Αετό και Τριπύλα τα περιθώρια προσέλκυσης ψηφοφόρων είναι ελάχιστα και δείχνουν να μικραίνουν, παρά τη στήριξη της Ν.Δ. Στους Γαργαλιάνους, από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, τα μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ τελούν υπό παραίτηση, ενώ από τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης μόνον ο Γιάννης Καλκαβούρας, όπως μαθαίνουμε, τον στηρίζει φανερά.

 Σταθερός ο Κουκούμης

 Ο υποψήφιος του ΚΚΕ Σαράντος Κουκούμης από την ημέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του ξεκίνησε και συνεχίζει τις περιοδείες και τις επαφές με τους πολίτες, συζητώντας μαζί τους για τον «Καλλικράτη», το Δήμο Τριφυλίας και όσα επέρχονται, τόσο τοπικά όσο και γενικότερα στη χώρα και τους πολίτες, με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τη στάση των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.

Πηγή: Εφημερίδα Μεσσηνίας “ΘΑΡΡΟΣ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *