ΠΛΗΡΩΜΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΕΛΓΑ

 Ζημιές σε ελαιόκαρπο από χαλάζι.

 

 Σύντομα αναμένεται η πληρωμή των αποζημιώσεων για τους Μεσσήνιους ελαιοπαραγωγούς που επλήγησαν από χαλάζι τον Νοέμβριο του 2009.

 Μετά από παράπονα αγροτών από την περιοχή της Πυλίας ότι δεν έχουν ακόμη λάβει τις αποζημιώσεις, επικοινωνήσαμε με το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην Τρίπολη. Όπως μας ενημέρωσε ο αναπληρωτής προϊστάμενος κ. Ανδρέας Μανέτας, από τον Ιούλιο και μετά υπάρχουν διάφορα θέματα πληρωμών που εκκρεμούν, επειδή με το νέο νόμο για τον ΕΛΓΑ η υπηρεσία βρισκόταν σε περίοδο αλλαγών.

 Και η αρμόδια για το ζήτημα διοικητική υπάλληλος κα Γεωργία Βελίσσαρη πρόσθεσε: «Το θέμα έχει φύγει από εμάς, βρίσκεται στο Τμήμα Εκκαθάρισης στην Κεντρική Υπηρεσία του ΕΛΓΑ, στην Αθήνα, προς πληρωμή. Εδώ και δύο μήνες δεν έχουν γίνει πληρωμές, λόγω του ότι υπήρξε αναδιάρθωση και άλλαξε ο κανονισμός του ΕΛΓΑ. Τώρα, όπως ακούμε, μπορεί ακόμη και μέχρι το τέλος του μήνα ή τις αρχές του Οκτωβρίου να έχουμε πληρωμή».

 Όσον αφορά στον αριθμό των ενδιαφερόμενων αγροτών, η κα Βελίσσαρη σημείωσε ότι έχουν γίνει 182 δηλώσεις από παραγωγούς για ζημιά από χαλάζι σε ελαιόκαρπο στις 11 Νοεμβρίου του 2009.

 ΠΗΓΗ:Εφημερίς  Μεσσηνίας :”ΘΑΡΡΟΣ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *