ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ

Δήμος Τριφυλίας

Συνάντηση Τατούλη με Τσίγγανο για έργα Δήμου
Με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη συναντήθηκε ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Τσίγγανος για θέματα του Δήμου. Η συζήτηση των δύο ανδρών έγινε σε πολύ καλό κλίμα και διαπιστώθηκε ότι κοινός στόχος είναι η προώθηση θεμάτων και έργων στην Τριφυλία.
Παράλληλα, κατατέθηκε ο φάκελος του έργου του Βιολογικού Καθαρισμού των Γαργαλιάνων, για έγκριση και χρηματοδότηση, στο ΕΣΠΑ, με τον αντιδήμαρχο να δηλώνει πως «ο Δήμος Τριφυλίας αγωνίζεται να κερδίσει το χαμένο χρόνο των τελευταίων 20 ετών. Όλες μας οι προσπάθειες κατατείνουν στην έγκριση από την Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση των περιβαλλοντικών όρων του έργου, ώστε η μελέτη να αποκτήσει πλήρη ωριμότητα για τη χρηματοδότησή της. Έχουμε πλήρη επίγνωση των στενότατων περιθωρίων που απομένουν και έχουμε κινητοποιήσει όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου, έστω και την τελευταία στιγμή, να σώσουμε την παρτίδα και, επιτέλους, οι Γαργαλιάνοι να ελπίζουν βάσιμα σε Βιολογικό Καθαρισμό, μαζί με τα Φιλιατρά, την Κυπαρισσία και το Κοπανάκι».
Τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνει και η δημοσίευση, από την Περιφέρεια, για τη Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων του Κοπανακίου, ενώ ολοκληρώθηκε ο προσυμβατικός έλεγχος, από το Ελεγκτικό Συνέδριο, για το έργο των δικτύων αποχέτευσης και σύντομα αναμένεται να εγκατασταθεί ο εργολάβος.
Σε σύσκεψη που έγινε, υπό τον περιφερειάρχη, για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο κ. Τατούλης ενημέρωσε ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός και οι διαδικασίες ανάδειξης προσωρινού και οριστικού αναδόχου θα γίνουν από την αιρετή Περιφέρεια. Ακόμη, τόνισε πως από χθες η Ε.Ε. είναι στη διαδικασία επιβολής προστίμων για τους ΧΑΔΑ που παραμένουν ενεργοί. Άμεσα θα ξεκινήσει η διαδικασία εγκατάστασης των μπαλοποιητών, ώστε τον Ιούνιο να έχουν κλείσει όλοι οι ΧΑΔΑ.
Στη σύσκεψη τέθηκε το θέμα των διαχειριστικών ενοτήτων και αποφασίστηκε η δ.ε. της Τριφυλίας να μείνει ως είχε στο σχεδιασμό, όπερ σημαίνει πως σε αυτή θα συμμετέχει και η δημοτική ενότητα Δωρίου, όχι όμως και ο Δήμος Οιχαλίας, ο οποίος θα συμμετέχει στη δ.ε. της Μεσσήνης.
Από την Περιφέρεια προτάθηκε να υπάρχει ένας ΧΑΔΑ, στο μεταβατικό αυτό στάδιο μέχρι τον Ιούνιο, ανά διαχειριστική ενότητα, με τον κ. Τσίγγανο να ζητά, κατ’ εξαίρεση για την Τριφυλία, λόγω των μεγάλων αποστάσεων, οι ΧΑΔΑ να είναι δύο, κάτι που έγινε αποδεκτό. Τις επόμενες μέρες κλιμάκιο της Περιφέρειας θα κάνει αυτοψία στους ΧΑΔΑ.
Σχετικά με το λιμάνι της Κυπαρισσίας και την αξιοποίησή του, που έθεσε ο κ. Τσίγγανος, ο περιφερειάρχης υποσχέθηκε τις επόμενες μέρες να γίνει ειδική σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους φορείς για το θέμα. Θυμίζουμε πως σε σύσκεψη στην Κυπαρισσία, με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστο Μαλαπάνη και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Νίκο Τζάνε και τοπικών αρχόντων, είχε συμφωνηθεί η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για το Master Plan.

πηγη: kopanakinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *