ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ


Στο τέλος του χρόνου προσδιορίζεται χρονικά η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Κυπαρισσίας, ένα έργο στο οποίο οι εργασίες εξελίσσονται τόσο με την κατασκευή δικτύων προσαγωγής και απαγωγής των λυμάτων όσο και με την εγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού στη μονάδα επεξεργασίας. Ενώ το σημαντικό είναι ότι πληρώθηκαν οι τρεις λογαριασμοί που εκκρεμούσαν και το υπόλοιπο του ποσού για το ανεκτέλεστο του έργου, που φτάνει στα 4,5 εκ ευρώ, κατατέθηκε στο δήμο.
Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Γιώργος Σαμπαζιώτης σημείωσε για την πορεία των έργων: «είναι σε εξέλιξη τα έργα του βιολογικού και το σημαντικό είναι ότι έχει τακτοποιηθεί οριστικά το θέμα της χρηματοδοτήσεως. Οι τρεις τελευταίοι λογαριασμοί που εκκρεμού-
σαν -μετά την έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ -τακτοποιήθηκαν, τα χρήματα ήρθαν στο λογαριασμό του δήμου και γίνεται η εξόφλησή τους. Επίσης μας διαβιβάστηκε η έγκριση κατάθεσης όλου του υπολοίπου ποσού στο δήμο, που αφορά το ανεκτέλεστο έργο και είναι ένα ποσό 4,5 εκ. ευρώ.
Αυτό δημιουργεί μια ισορροπία στις εργασίες που αναμένονται να γίνουν, γιατί οι εργολάβοι πια αποδεσμεύτηκαν από το ζήτημα της χρηματοδότησης. Ετσι πιστεύουμε ότι το συντομότερο δυνατό το έργο θα εξελιχθεί και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει μπει στην πρώτη του λειτουργία. Αυτή τη στιγμή περιμένουμε ακόμη την έγκριση μια συμπληρωματικής σύμβασης για την προστασία με έναν πασσαλότοιχο του αντλιοστασίου και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες εκσκαφής εκεί.
Επίσης ο κ. Σαμπαζιώτης σημείωσε ότι έχει γίνει η παραγγελία των δύο κόμπακτ μονάδων επεξεργασίας, οι οποίες έχουν κατασκευαστεί και τις επόμενες μέρες θα παραδοθούν,
τονίζοντας ότι είναι η πιο μεγάλη τελευταία προμήθεια για το βιολογικό, ενώ όσον αφορά την κατασκευή του δικτύου μεταφοράς των λυμάτων επισήμανε ότι απομένει ένα τμήμα 300 μέτρων.

ΠΗΓΗ:  ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *