ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Στό φλέγον θέμα τής έλλειψης προσωπικού αναφέρεται η επιστολή πού έστειλε  ο Σύλλογος Εργαζομένων τού Νοσοκομείου Κυπαρισσίας:

«Κύριε υπουργέ, το ήθος, η ταπεινότητα, η αξιοπρέπεια και η αποτελεσματικότητά σας, είναι χαρίσματα που διακρίνουν τον πολιτικό σας βίο. Στον τομέα της Υγείας, που αναλάβατε να υπηρετήσετε, είναι απαραίτητα για να μπορέσει το ΕΣΥ να ξεπεράσει το αδιέξοδο των τελευταίων ετών.

Θέλουμε να σας εκφράσουμε την ανησυχία μας και ταυτόχρονα να διαμαρτυρηθούμε για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο μας το τελευταίο διάστημα, με την εφαρμογή του νέου νόμου εφημερίας των γιατρών. Με την εφαρμογή του νόμου αυτού, μένουν ακάλυπτες αρκετές μέρες του μήνα από εφημερεύοντες ειδικούς ιατρούς: αναισθησιολόγους, χειρουργούς, εργαστηριακούς ιατρούς, καρδιολόγους, παθολόγους, παιδιάτρους. Το αποτέλεσμα είναι τα περιστατικά να διακομίζονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, 70 χλμ. (μία ώρα περίπου), απόσταση μοιραία για τη ζωή του ασθενούς.
Παρακαλούμε να επιληφθείτε άμεσα, τόσο εσείς όσο και οι συνεργάτες σας:
-για την άμεση πρόσληψη ειδικών γιατρών όλων των ειδικοτήτων
-για ειδική ρύθμιση των εφημεριών των ιατρών στα επαρχιακά νοσοκομεία, διότι το Νοσοκομείο μας χρειάζεται και πρέπει να λειτουργεί, καθώς καλύπτει τις ανάγκες 50.000 κατοίκων και βρίσκεται σε περιοχή με αγροτοτουριστική ανάπτυξη. Επίσης, διαθέτει άριστο ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό, καθώς και τελευταίου τύπου ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *