ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2010

Τις προηγούμενες ημέρες δημοσιεύθηκε σχόλιο στο «Kopanaki News» σχετικά με παλαιότερη ανακοίνωσή μας για την ανάπλαση της πλατείας, τις προτεραιότητες και την ιεράρχηση των έργων του Δήμου μας, την ανάγκη της ολοκλήρωσης του έργου του έργου βιολογικού καθαρισμού και την συμβολή διακεκριμένων μελών του ΛΙΘΕΡΟΥ για την ένταξη του έργου αυτού στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Είμαστε ένας φορέας, που λειτουργεί σύμφωνα με τους σκοπούς του καταστατικού του, με ξεχωριστό ενδιαφέρον και μεράκι για το καλό του τόπου μας, ένας φορέας που δείχνει ιδιαίτερη έμφαση στα περιβαλλοντικά ζητήματα. Ενόψει αυτού οφείλουμε μία απάντηση στο δημοσίευμα, διότι ούτε λίγο, ούτε πολύ κατηγορηθήκαμε για παραπληροφόρηση, έξι μήνες μετά τη δημοσίευση μίας ανακοίνωσής μας.

Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι δεν έχουμε πρόθεση να αποσπάσουμε επαίνους για την όποια συμβολή μελών μας ως ατόμων ή του συλλόγου μας γενικότερα, σε θέματα που αφορούν το καλό του χωριού μας, αφού αυτή την συμβολή την θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωσή μας. Αδικούμεθα, όμως, όταν αυτή δεν αναγνωρίζεται ή υποβαθμίζεται.

Περαιτέρω, είναι αυτονόητη η υποχρέωσή μας και ταυτόχρονα δικαίωμά μας να επισημαίνουμε τις παραλείψεις που σχετίζονται με την διαχείριση των δημοτικών μας υποθέσεων και ειδικά με το κομμάτι εκείνο του χωριού μας που εκφράζει ο σύλλογός μας.

Όπως επισημαίνουμε τα θετικά, λχ. την ανταπόκριση του Δήμου στο αίτημά μας για την κατασκευή του δρόμου μεταξύ της γειτονιάς μας και του συνοικισμού του Αγίου Δημητρίου, την οργάνωση σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων, την προσπάθεια για το έργο του βιολογικού καθαρισμού, την διάνοιξη του δρόμου προς την Αγριλιά, έτσι επισημαίνουμε και τις παραλείψεις της δημοτικής αρχής. Αναφέρουμε, ενδεικτικά, ότι η αποκατάσταση του οδοστρώματος στο δρόμο, που οδηγεί στο Κεφαλάρι, δεν είναι η πρέπουσα μετά την εκσκαφή που έγινε. Επίσης στο Κεφαλάρι, που ήταν σημείο αναφοράς για όλους μας, έγινε μία ακαλαίσθητη διαμόρφωση του χώρου, η ποία παραμένει ημιτελής και παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις, η κατάσταση παραμένει απαράδεκτη. Περαιτέρω, δεν υπήρξε ανταπόκριση του Δήμου στο αίτημά μας να προβεί στην αναμόρφωση της οριζόντιας σήμανσης της Εθνικής Οδού στο Κ. Κοπανάκι, ώστε να είναι νόμιμη η έξοδος των αυτοκινήτων που προέρχονται από τον Λιθερό προς την Κυπαρισσία και η είσοδος προς αυτόν εκείνων που εισέρχονται σε αυτή την γειτονιά με κατεύθυνση από το Κέντρο του Χωριού και να δημιουργηθούν τρείς διαβάσεις πεζών (στο ύψος του Καφενείου του Σοφού, της Εκκλησίας και του Κοιμητηρίου) παρά το γεγονός ότι το ζήτημα αυτό ανήκει στην αρμοδιότητα της Δημοτικής Αρχής και της το θέσαμε τεκμηριωμένα. Επίσης έχουμε επιφυλάξεις για την σκοπιμότητα του έργου της ανάπλασης της Πλατείας, δεδομένου ότι η δαπάνη που γίνεται αποτελεί πρόκληση για τον λαό που χειμάζεται από τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Τέλος, δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι από το επίπεδο επικοινωνίας που διατηρεί μαζί μας ο κ. Δήμαρχος, παρά το γεγονός ότι είμαστε ένας δραστήριος φορέας, με μαζική συμμετοχή των μελών μας στις εκδηλώσεις μας, οι οποίες είναι πάντα υψηλού επιπέδου. Το γεγονός ότι τείνουν «ευήκοον ούς» στα θέματα που μας απασχολούν οι αντιδήμαρχοι Τάκης Παναγούλης και η Γιούλη Καράμπελα, η οποία τυγχάνει και δραστήριο μέλος μας, δεν θεραπεύει το πρόβλημα. Κατά τα λοιπά χαιρόμαστε που υπάρχει το «Kopanaki News», θεωρούμε ότι έχει σημαντική συμβολή στην ενημέρωση των συμπολιτών μας, επισκεπτόμαστε την σελίδα του καθημερινά και ευχόμαστε να συνεχίσει να υπάρχει, ανεξαρτήτως δημοτικών αρχόντων.


ΛΙΘΕΡΟΣ
Παρακάτω παραθέτουμε τα σχετικά άρθρα και σχόλια που έχουν αναρτηθεί στο kopanakinews.


Άρθρο 1


ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΕΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΙΤΣΑ. ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ.

Σε αγώνα δρόμου, να προλάβουμε ανοιχτές τις υπηρεσίες της περιφέρειας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο μας Δημήτρη Δριμή, ξεκινήσαμε έχοντας στόχο να είμαστε ο πρώτος Δήμος της περιφέρειας Πελοποννήσου, που θα κατέθετε ολοκληρωμένη μελέτη στο πρόγραμμα “Αειφόρος ανάπτυξη” του ΕΣΠΑ. Στο παραπέντε, όλα πήγαν καλά. Πήραμε την υπογραφή του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Φώτη Χατζημιχάλη, πρωτοκολλήσαμε την μελέτη μας και καταθέσαμε τους σχετικούς φακέλους στο γραφείο του Διευθυντή της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής κ. Αναστασίου Σκούρα. Το ελπιδοφόρο του εγχειρήματος, είναι ότι τα έργα στο συγγεκριμένο πρόγραμμα, είναι άμεσης αξιολόγησης. Δηλαδή αν στην συνέχεια κατατεθούν και άλλες μελέτες, δεν θα μπουν σε συγκριτική αξιολόγηση με την δική μας, ούτε μπροστά από την δική μας. Με άλλα λόγια, αν είναι η μελέτη μας ολοκληρωμένη, θα χρηματοδοτηθεί πρώτη. Περισσότερες λεπτομέρειες, μετά τις τελικές υπογραφές, αλλά είναι καιρός να αναφερθώ στην παραφιλολογία της πορείας του έργου και σε προηγούμενη προσπάθεια να ενταχθεί σε αναπτυξιακό πρόγραμμα. Πριν ένα χρόνο περίπου, επί κυβερνήσεως Ν.Δ. ο Δήμος μας με την αρωγή επιφανών συμπολιτών μας, προσπάθησε να εντάξει το έργο σε ανάλογο πρόγραμμα. Δυστυχώς η προσπάθεια δεν καρποφόρησε , παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που έγιναν και κανείς δεν μπορεί να επιρρίψει ευθύνες σε κανέναν. Ευθύνες επιρρίπτουμε, σε δημοσίευμα που εξακολουθεί να παραμένει αναρτημένο στο blog του ”ΛΙΘΕΡΟΥ” και αναφέρει συγκεκριμένα: “Ο κύριος Δήμαρχος γνωρίζει πολύ καλά ότι με καίριες παρεμβάσεις διακεκριμένων μελών του «Λιθερού», ενταχθήκαμε στους Δήμους που δικαιούνται χρηματοδότηση από τα προγράμματα Ε.Σ.Π.Α., για την κατασκευή βιολογικού καθαρισμού.” Οφείλω να διευκρινίσω, ότι τα μέλη του ΛΙΘΕΡΟΥ, παραπληροφορήθησαν – είμαι σίγουρος, όχι εσκεμμένα- από κάποιους που παρερμήνευσαν παλαιότερες δηλώσεις του Δημάρχου Αετού.

— Σχόλιο απο Τάσο Χριστοφιλόπουλο, Πρόεδρο Λιθερού:
Δεν γνωρίζω φίλε Δημήτρη αν αρθρογραφείς στο συγκεκριμένο δημοσίευμα ως αυθεντικός εκφραστής της σκέψης του Δημάρχου ή εκφράζεις προσωπικές απόψεις. Αισθάνομαι την ανάγκη να απαντήσω προσωπικά, επειδή προσωπικά υπέγραφα το συγκεκριμένο δημοσίευμα στο blog του ΛΙΘΕΡΟΥ. Μια και μου επιρρίπτεις λοιπόν προσωπικές ευθύνες απαντώ. Δεν γνωρίζω ποιός παραπληροφόρησε και ποιός παρερμήνευσε παλαιότερες δηλώσεις του Δημάρχου Αετού ούτε ποιές δηλώσεις είναι αυτές. Ο κ. Δήμαρχος έχοντας προφανώς αξιολογότερους συνομιλητές δεν καταδέχεται να μας ενημερώσει σε αντίθεση με το παρελθόν, που έσπαγε τα τηλέφωνα όταν μας χρειαζόταν. Η πληροφόρησή μας για το συγκεκριμένο δημοσίευμα προερχόταν από άμεσους συνεργάτες του. Αν λοιπόν έχουμε ελλιπή πληροφόρηση αυτή οφείλεται σε παράλειψη του Δημάρχου να μας ενημερώσει όπως όφειλε. Κατά τα λοιπά ισχύουν μέχρι κεραίας όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, τόσο για την έλλειψη διαβούλευσης όσο και για την αξιολόγηση και ιεράρχηση των έργων.


Άρθρο 2


ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ

Φίλε μου Τάσο
Να αρχίσω από την απορία σου, σχετικά με το τι εκφράζω, για να βάλω τα πράγματα σε μια τάξη και ειλικρινά λυπάμαι που και εσύ αμφισβητείς την προσωπικότητά μου, θεωρώντας με φερέφωνο του Δημάρχου. Η ιστορία μου με τον Δριμή, αρχίζει εδώ και πολλά χρόνια, πολύ πρωτού κατέβω στο Κοπανάκι, μέσω του εξαδελφού μου του Αλέκου Τζανέτου. Γνωριστήκαμε και …δέσαμε σε πολλά πράγματα και όταν κατέβηκα κάτω φτιάξαμε μαζί το “Βλέμμα του Αετού”. Στην συνέχεια διαφωνήσαμε σε κάποια πράγματα και στήριξα αν θυμάσαι, τον συγχωρεμένο τον Γιάννη τον Χαραλαμπόπουλο στις εκλογές που πρώτο έγινε Δήμαρχος ο Δριμής. Τον στήριξα στον 2ο γύρο και για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα χαθήκαμε. Μετά από 3 χρόνια, έβγαλα το έντυπο “Κοπανάκι news” και ο Δριμής, ήταν από τους λίγους που στάθηκαν δίπλα μου.(Διάβασε σχετικά το “ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΚΔΟΤΗ”). Από τότε οι σχέσεις μας είναι άριστες. Τον συναναστρέφομαι και συζητά μαζί μου, τα περισσότερα από τα σχέδιά του και τους προβληματισμούς του για τον Δήμο μας. Κάποιες, ελάχιστες φορές, έχουμε διαφωνήσει και αυτό είναι που έχει προβληματίσει την …αντίπερα όχθη. Με την λογική τους, θα έπρεπε να διαφωνώ μαζί του, σε ότι διαφωνούν και αυτοί. Όταν διαφωνώ μαζί του, δεν το θεωρώ πάντοτε αναγκαίο να το δημοσιεύσω, όπως το ίδιο κάνω με όλες μου τις διαφωνίες και με άλλους συμπολίτες μου. Δηλαδή έχω επιλέξει την μη …σύγκρουση με κανέναν, εκτός αν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο. Γι αυτό λοιπόν δεν αναδημοσίευσα από το blog σας, την ανακοίνωση-διαμαρτυρία που ανέβασες, η οποία σύμφωνα με αυτά που ήξερα, πέρα από την οπτική σου γωνία την οποία σέβομαι και ευχαρίστως θα δημοσίευα, περιείχε ανακρίβειες και θα έπρεπε να τις επισημάνω και να κοντραριστώ μαζί σου. Στην αρχική της μορφή η ανακοίνωσή σου, εκτός από το όνομα συμπολίτη μας που έχεις καλώς απαλείψει, έχω την εντύπωση ότι έγραφες “ενταχθήκαμε στο ΕΣΠΑ” και όχι αυτό που έχει γραφτεί τώρα “ενταχθήκαμε στους Δήμους που δικαιούνται χρηματοδότηση από τα προγράμματα Ε.Σ.Π.Α.” Εν πάσει περιπτώσει, ούτε το πρώτο, ούτε το δεύτερο ήταν ακριβές. Γι αυτό στην συνέχεια φρόντισα να φέρω σε επαφή, τον Δήμαρχο μας με τον φίλο μου Δημήτρη Μπρούστη, μέλος του Λιθερού και εκεί ο Δήμαρχος τον ενημέρωσε, για τα πραγματικά περιστατικά.

Αλλά γιατί θα μου πεις, τώρα μετά από 5 μήνες, αναμοχλεύω το θέμα; Γιατί φίλε μου πρέπει κάποια στιγμή τα πράγματα να μπαίνουν στην θέση τους. Πρώτα και κύρια, για να μη τολμήσει κανείς να διαδώσει, αν ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια του Δριμή, ότι έβαλε το …δακτυλάκι του. Σε πληροφορώ ότι κάποιοι, με αφορμή την ανακοίνωσή σου, διαδίδουν ότι τα χρήματα για τον κεντρικό αγωγό τα έφερε ο Λιθερός και κάποιοι άλλοι διαδίδουν ότι χάρις σ΄αυτούς κρατήσαμε το παζάρι μας, δηλαδή καπηλεύονται μια προσωπική επιτυχία του Δριμή. Επικουρικά, αυτή η γνώμη μου, ότι στην αρχή η ανακοίνωσή σου έγραφε ότι το έργο είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, με έφερε σε σύγκρουση με σύμβουλο της αντιπολίτευσης, ο οποίος ακόμα και την επομένη, υποστήριζε ότι ενταχθήκαμε στους Δήμους που δικαιούνται χρηματοδότηση. Μάλιστα επέμενε, ότι το είχε ανακοινώσει ο Δήμαρχος στο Δημοτικό συμβούλιο. Αυτόν …φωτογράφισα λέγοντας ότι κάποιος σας παραπληροφόρησε. Τώρα αν εσύ επιμένεις, ότι την πληροφόρηση την έχεις από στενούς συνεργάτες του Δημάρχου, εγώ δεν θα σε διαψεύσω.
Αυτά με εκτίμηση Δημήτρης Γιαννόπουλος.

ΥΓ: Εννοείται ότι δεν περιμένεις να απολογηθώ εγώ για την συμπεριφορά του Δριμή απέναντί σας.

— Σχόλιο απο Τάσο Χριστοφιλόπουλο, Πρόεδρο Λιθερού:
Δεν είχα καμία πρόθεση να αμφισβητήσω την προσωπικότητά σου. Όμως όποιος εκφράζεται δημόσια υφίσταται και κριτική. Δεν είχα επίσης την πρόθεση ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος από το ΛΙΘΕΡΟ να κλέψει τη δόξα του Δριμή ή οποιουδήποτε άλλου “τεχνικού της εξουσίας”,επειδή όπως λέει και ένας μεγάλος ποιητής μας “από αυτούς που σίγουρα μια μέρα θα επικρατήσουν έχω δόξα νάχει ο Θεός απαλλαγεί.”

— Σχόλιο απο kopanakinews:
Καλημέρα. Πρωινός-πρωινός βλέπω. Γνωρίζω το ήθος σου και την παιδεία σου και φυσικά δεν σου καταλόγησα προθέσεις. Άλλοι ήταν ο στόχος μου και ελπίζω να το κατάλαβαν. Όσο για την κριτική -όχι μόνο από μέρους σου- καλοδεχούμενη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *