ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΑ – ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ

Συμπολίτη μου Τριφύλιε, έχεις δύο μήνες περίπου να σκεφτείς. Μην γίνεσαι εύκολη λεία στις σειρήνες του κομματισμού. Απελευθερώσου και αντιστάσου. Γρηγόρης Ηλιόπουλος.

Καλλικρατικά

Ήθελα από καιρό να εμφανιστώ κι εγώ, όχι σαν υποψήφιος που είναι της μόδας αυτήν την εποχή αλλά δημοσιογραφικά, για να κλέψω λίγο από την δόξα του φίλου μου του Δημήτρη του Γιαννόπουλου.

Ξέρεις Δημήτρη ότι σ’ αγαπώ γι’ αυτό το σπουδαίο που κάνεις στο Κοπανάκι αλλά σ’ αγάπησα ακόμη πιο πολύ για κείνο το ανεπανάληπτο ζεϊμπέκικο που έριξες στο «Μινόρε της αυγής».

Συμμετέχω καθημερινά μέσω της ιστοσελίδας μας στο γίγνεσθαι του χωριού μας κι αυτό είναι το πρόβλημα. Ζω μια διπλή ζωή. Μια στο χωριό και μια στην πόλη. Πρέπει να δω τον γιατρό μου ή να το αφήσω?

Κάτι μου έλεγε πως όσο αργούσα να καταθέσω τις απόψεις μου για τον δικό μας Καλλικράτη και τους ανθρώπους που φιλοδοξούν να τον υπηρετήσουν, κάτι θα κέρδιζα. Και έχοντας την πολυτέλεια να τοποθετούμαι αντικειμενικά σαν πολίτης Κοπανακαίος, γελάω με την ψυχή μου! Δεν είναι πράγματα αυτά που συμβαίνουν. Και τι δεν είδα!

  • Άγνοια και αμηχανία από τους τοπικούς άρχοντες με την εμφάνιση του νομοσχεδίου.

  • Αγωνιώδεις σκέψεις ως προς το πώς οι «προσωπικές φιλοδοξίες» και τα τοπικά συμφέροντα θα τυλιχθούν σε καλό περιτύλιγμα για να εμφανιστούν ως αγωνιστικές προθέσεις για αναβάθμιση του τόπου.

  • Τεράστια αργοπορία εκ μέρους των κομμάτων (άραγε χρειάζονται?) να χρίσουν τους δικούς τους υποψηφίους, μελετώντας ταυτόχρονα και τις όποιες παρενέργειες που μπορεί να υπάρξουν στις παρατάξεις τους.

  • Υποψηφίους να ανακοινώνονται σ’ ένα ψηφοδέλτιο και ξαφνικά να μεταγράφονται σ’ ένα άλλο.

  • Υποψήφιοι να «γυρίζουν» στο παζάρι για το «κυνήγι» της ψήφου και ξαφνικά να παραιτούνται γιατί είχαν ανύπαρκτη… νομική συνδρομή.

  • Συμπεριφορές πολιτικές από πολλά εμπλεκόμενα πρόσωπα που παίζουν κρυφτούλι με συνυποψήφιους, συγγενή πολιτικά κόμματα με τοπικές ευαισθησίες και καμιά φορά με ανάλογες πολιτικές ή καποδιστριακές συμπορεύσεις.

Συμπολίτη μου Τριφύλιε, έχεις δύο μήνες περίπου να σκεφτείς. Μην γίνεσαι εύκολη λεία στις σειρήνες του κομματισμού. Απελευθερώσου και αντιστάσου. Το μέλλον του καινούργιου Δήμου μας από σένα εξαρτάται. Ο καθένας μας γνωρίζει ότι ο τοπικός άρχοντας πρέπει να εκλέγεται με αξιοκρατικά και μόνο κριτήρια. Βρέστον και ψήφισέ τον! Κάνε μια φορά την επανάσταση για το καλό του τόπου, των παιδιών σου και των δικών σου ιδανικών. Και τι κατάλαβες τόσα χρόνια? Δεν χόρτασες διαφθορά, διαπλοκή, διαχωρισμούς, ίντριγκες, ανάξιες αναρριχήσεις με μηδενικά αποτελέσματα?

Προσπαθώ όλα τα παραπάνω να τα βάλω σε τάξη αλλά δεν μ’ αφήνουν… Είμαι βέβαιος ότι αυτά για πολλούς απηχούν απόψεις ενός ρομαντικού, αφελούς και γραφικού πολίτη, που ακόμα ζει στον κόσμο του. Έχει όμως το κουράγιο και την υπομονή να ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο. Μήπως Δημήτρη μου θα πρέπει πάλι να επισκεφτώ τον γιατρό μου?

Γρηγόρης Ηλιόπουλος

Τριφύλιος συμπολίτης και υποψήφιος ψηφοφόρος

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Από το kopanakinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *