ΖΗΤΑΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ Κ. ΚΟΠΑΝΑΚΙ

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009

Την παρέμβαση του ΥΠΕΧΩΔΕ, ώστε να δοθεί λύση για την ασφαλή διέλευση των κατοίκων από το Κάτω Κοπανάκι προς την αγορά του χωριού και αντίστροφα, ζητά ο δήμαρχος Αετού Δημήτρης Δριμής. Οπως μας επισήμανε, οι κάτοικοι της περιοχής για να μεταβούν από το ένα μέρος στο άλλο πρέπει να περνούν κάθετα την εθνική οδό, και μάλιστα όταν κινούνται με τα οχήματά τους πρέπει να κάνουν αναστροφή σε διπλή διαχωριστική γραμμή.
Να σημειώσουμε ότι ήδη στο σημείο του κόμβου που συνδέει το Κοπανάκι με την εθνική οδό έχουν γίνει παρεμβάσεις, οι οποίες και τροποποιήθηκαν μετά τις έντονες διαμαρτυρίες από τον δήμο. Ετσι αντί για τον πεζόδρομο που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο στην νότια πλευρά του δρόμου, ζητήθηκε κι έγινε παράλληλος οδικός άξονας. Το ενδεχόμενο κατασκευής του πεζόδρομου στην ουσία θα απέκλειε το Κάτω Κοπανάκι, μας τόνισε ο κ. Δριμής, ενώ με τον παράλληλο δρόμο μπορούν οι κάτοικοι να βγαίνουν με μεγαλύτερη ασφάλεια στην εθνική, αφού για ένα διάστημα θα κινούνται παράλληλα και θα μπορούν να ελέγχουν την κίνηση.
Σημείωσε όμως ότι πρέπει να δοθεί λύση για την ασφαλή επικοινωνία του Κάτω Κοπανακίου με το κέντρο του χωριού, την πλατεία και το παζάρι, αφού τώρα οι κάτοικοι αναγκάζονται να περνάνε κάθετα σε διπλή διαχωριστική γραμμή. Εχουμε ζητήσει, μας είπε, από το ΥΠΕΧΩΔΕ να κάνει μια πρόταση για να βρεθεί λύση, καθώς το υπουργείο έχει την αρμοδιότητα για την κυκλοφοριακή ρύθμιση. Είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να λυθεί, σημείωσε – υπογραμμίζοντας ότι ο δήμος από την πλευρά του, στο πλαίσιο της κυκλοφοριακής μελέτης που έχει αναθέσει για το Κοπανάκι, έχει ζητήσει από τους μελετητές να κάνουν και τις προτάσεις τους για το σημείο αυτό.

Κ.Μπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *