ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ [2]

« στις: 15 Απρίλιος 2008, 10:31:10 »

Ο Δήμος Αετού, με έδρα το Κοπανάκι, είναι ιδιαίτερα γνωστός για το παζάρι που γίνεται στην κεντρική πλατεία του Κοπανακίου κάθε Κυριακή και το οποίο συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών από τους γειτονικούς δήμους. 

Το χωριό Κοπανάκι είναι ένας ήσυχος οικισμός μερικών ψυχών τις καθημερινές αλλά όχι τις Κυριακές που γεμίζει με χρώματα, ζώα, εμπορεύματα, τουρίστες, ντόπιους, Ρωσσοπόντιους, Τσιγγάνους. 

Στην πλατεία του χωριού πολύχρωμοι πάγκοι φορτωμένοι με φρούτα, καταπράσινα χορτοσαλατικά, λουλούδια, ξηροκάρπια, τουρσιά, υφάσματα, ρούχα, εργαλεία ” σχεδόν” για κάθε χρήση και τέλος ζώα (αρνάκια γάλακτος, κατσικάκια, πουλερικά κουνέλια) που και λόγω των ημερών έχουν μεγάλη ζήτηση για το πασχαλινό τραπέζι.

Την τιμητική της έχει βέβαια μέσα σ όλα αυτά η γνωστή «γουρνοπούλα» που πουλιέται με το κιλό ψημένη και διατηρημένη ζεστή. Από δω ξεκίνησε και έχει διαδοθεί τώρα σε όλη την περιοχή

Σύμφωνα με την Δικτυακή Πύλη της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας το παζάρι στηρίζει την οικονομία της περιοχής όσον αφορά τη γεωργία και την κτηνοτροφία.

Πηγή: http://www.dpgr.gr/forum/index.php?topic=31386.msg446284#msg446284

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *